Army shop kupcem nudi bogastvo artiklov in izkušnja. Bogastvo artiklov pomeni, možnost velike izbire po raznih individualnih zahtevah. Primerni so tako za začetnike, kot izkušene kupce. Iz trgovine bodo odšli zadovoljni tako kupci, ki želijo preproste, osnovne lastnosti, kot tisti, kateri zahtevajo najboljše med najboljšim. Bogastvo izkušenj predstavlja prodajno osebje. Vsem kupcem lahko nudijo zelo veliko množico informacij o artiklih, njihovih lastnosti, izdelavi, materialih ter vseh podobnih lastnostih. Ker so dnevno v stiku s kupci lahko nudijo tudi množico uporabnih informacij, katere jim zaupajo kupci. Tako lahko prodajno osebje z množico pestrih in raznolikih informacij nudijo kupcu čudovito izkušnjo nakupa. Ter kasnejšo uporabo v predvidenem okolju, načinih in najrazličnejših lastnostih uporabe kupljenega artikla.

 

Kupci lahko v army shop pridobijo zelo koristnega prijatelja, zaveznika in sopotnika pri pustolovščinah ter drugih izkušnjah uporabe artiklov. Pustolovščine in druge izkušnje uporabe artiklov so povezane z uporabo lastnih, kot tujih izkušenj. Človek je bite, ki se skozi življenje neprestano bogati z zelo raznolikimi znanji in vedenji. Množico koristnih informacij oblikuje na podlagi lastnih izkušenj, nekatere pa pridobiva tudi od okolice, ter jih skozi sito praktične uporabe razdeli na uporabne ter manj uporabne.

 

Army shop je zato več kot obiska vredna trgovina. Primeren čas ni le takrat, ko potrebujemo določen artikel z njihovih prodajnih polic, ampak tudi v času potrebe po dobri informaciji in koristnem nasvetu.