Ko kupujete otroški voziček, naletite na ogromno različne izbire. Odločanje, kateri voziček kupiti, je lahko zaradi tega zelo zahtevno, še posebej, če morate kupiti voziček za več kot enega otroka. Zaradi poplave vseh različnih možnosti starši na koncu sploh ne vedo več, kakšen voziček bi radi imeli. Vozički so razdeljeni v kategorije in modele, namenjene različni starosti, velikosti in potrebam otrok, zato pred nakupom dobro premislite, kaj potrebujete. Najbolje, da pred nakupom dobro pregledate razne spletne strani, kjer boste našli ogromno nasvetov, ki vam bodo olajšali odločanje.

Če pričakujete dvojčke, boste morali temu prilagoditi tudi nakup za voziček za dvojčke. Za dvojčke so primerni tako imenovani dvojni oziroma tandemski vozički. V takem vozičku lahko otroka sedita en ob drugem ali pa en za drugim – obstaja torej več modelov. Če sta otroka en ob drugem, je to bolj priročno za starša, saj ima do otrok boljši dostop, vendar taki vozički porabijo tudi več prostora za shranjevanje. Pri vožnji tudi porabite več prostora in voziček težje manevrirate. To je lahko še posebej naporno v nakupovalnih centrih ali drugje, kjer je navadno veliko gneče. Če bosta otroka en ob drugem, si bosta lahko tudi več nagajala, če pa sta otroka različnih starosti, bo lahko starejši mlajšega motil pri spanju, česar si gotovo ne želite. V tem primeru je bolj primeren voziček, v katerem otroka sedita eden za drugim. Taki vozički so enako široki kot enojni vozički, zaradi česar so tudi bolje in lažje vodljivi, kar vam bo zagotovo prišlo prav na sprehodih in nakupovalnih pohodih. Slabost teh vozičkov pa je, da se sprednjega sedeža ne da podreti, zato bo otrok, ki bo sedel spredaj, težje zaspal, ker bo moral biti ves čas v sedečem položaju.

Na trgu pa lahko najdete tudi vozičke za dvojčke trojčke, četvorčke … Pri teh vozičkih otroci tako kot pri tandemskih vozičkih sedijo en ob drugem ali pa en za drugim, le da je sedežev seveda več.